Wie nu de bijna eindeloze weilanden buiten Zeewolde bekijkt, kan zich bijna niet voorstellen dat hier een reusachtig datacentrum komt te staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Wie nu de bijna eindeloze weilanden buiten Zeewolde bekijkt, kan zich bijna niet voorstellen dat hier een reusachtig datacentrum komt te staan. © Carlo ter Ellen DTCT

Op zoek naar de mysterieuze techgigant in Zeewolde: ‘dit wordt het middelpunt van Europa’

Zeewolde krijgt het grootste datacenter van Europa. Wat gebeurt er precies in zo’n datacenter? En wat is de naam van het mysterieuze Amerikaanse techbedrijf dat achter de ambitieuze plannen zit en waarvan de naam angstvallig geheim wordt gehouden? Een zoektocht langs boeren, netbeheerders en techspecialisten.

 1. Draagbare Super Mario retrogame is meer een hebbeding dan iets om op te spelen

  Draagbare Super Mario retrogame is meer een hebbeding dan iets om op te spelen

  Na Super Mario Kart Live: Home Circuit en Super Mario 35 viert Nintendo de vijfendertigste verjaardag van zijn hoofdrolspeler nu met Super Mario Bros. Game & Watch. Het is een retro-zakcomputerspelletje met de eerste sologame van de besnorde loodgieter erop. Die ooit populaire toestelletjes zijn zelf nog vijf jaar ouder dan Super Mario: in 1980 werden ze een rage waar heel wat volwassenen nog steeds met veel nostalgie op terugkijken.
 1. Belgen zorgen voor topdrukte bij notarissen: 'Belastingvrij schenken via Nederland straks verleden tijd'
  Play

  Belgen zorgen voor topdrukte bij notarissen: 'Belasting­vrij schenken via Nederland straks verleden tijd'

 2. Horeca gooit 17 januari de deuren open: 'We gaan open of we gaan failliet'
  Play

  Horeca gooit 17 januari de deuren open: 'We gaan open of we gaan failliet'