Shody Careman
Volledig scherm
PREMIUM
© Shody Careman

Overleef Blue Monday (en de dagen erna) met een daglichtlamp

Wat kan een wintermaand lang en loodzwaar voelen. Gelukkig kan ’s morgens vroeg de daglichtlamp aan. Een ochtendkuurtje beïnvloedt je stemming, je energiepeil en misschien nog wel meer.

 1. Marsha wil met klapmobiel afkicken van smartphone: ‘Deze verslaving maakt niet gelukkig’

  Marsha wil met klapmobiel afkicken van smartphone: ‘Deze verslaving maakt niet gelukkig’

  Bijna vier uur per dag staarde ze naar het mini-scherm van haar telefoon, totdat Marsha Pinedo eind 2021 besloot dat het genoeg was. Het roer ging om, haar iPhone uit. In 2022 hoopt ze haar internetgebruik drastisch terug te dringen en anderen te inspireren hetzelfde te doen. Nu al met succes, want velen delen haar wens, zo blijkt op LinkedIn. “Het wordt tijd dat we ons eigen gedrag onder de loep nemen.”
 2. Wraak nemen op je wekker op Blue Monday
  Play

  Wraak nemen op je wekker op Blue Monday

  Het is Blue Monday, oftewel ‘de deprimerendste dag van het jaar’. Had je moeite om je bed uit te komen en raakte je gefrustreerd van de wekker die afgaat? Dit is je kans om wraak te nemen en je frustraties eruit te gooien. Vanaf vandaag kun je naar ‘s werelds eerste ‘Wekker Smash Store’ in De 9 Straatjes in Amsterdam. Je leest het goed, het is een winkel waar je wekkers kapot kunt slaan. De winkel blijft open tot alle duizend aanwezige wekkers kapot zijn geslagen.