‘Plague Inc. is een game, geen bron van info over coronavirus’

VIDEODoor de uitbraak van het coronavirus staat een game uit 2012 ineens weer in de schijnwerpers. In Plague Inc. moet de gamer een virus ontwikkelen en ervoor zorgen dat dit zich verspreidt en aanpast, en zo veel mogelijk mensen besmet. Het is een spelletje, geen bron van medisch advies, benadrukken de makers nu.

,,De huidige uitbraak van het coronavirus is een echte situatie die gevolgen heeft voor heel veel mensen. We raden gamers aan om hun informatie altijd bij gezondheidsdiensten te halen’’, laat Ndemic Creations weten.

Plague Inc.
Volledig scherm
Plague Inc. © Plague Inc./App Store

Plague Inc. wordt de afgelopen dagen weer veel gespeeld. ,,Bij elke uitbraak zien we een toename van het aantal gamers. Mensen willen meer weten over de verspreiding van ziektes en over de moeilijkheden van uitbraken’’, aldus Ndemic. De game is volgens de makers ,,realistisch en informatief,’’ maar het is en blijft een game, ,,geen wetenschappelijk model.’’ Of er daadwerkelijk mensen zijn die hun medische informatie enkel uit Plague Inc. halen, is niet duidelijk. 

Wekelijks de nieuwste recensies, beste koopjes en het laatste nieuws over de wereld van tech in jouw mail? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

  1. Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Voor een echt goede laptop moest je vroeger een flinke duit betalen, maar die tijd is gelukkig al even voorbij. Ook in de prijscategorie 500 tot 800 euro (de middenklasse) vind je tegenwoordig uitstekende én snelle toestellen, met dank aan de processoren. Wil je graag een compacte laptop, dan is eentje van 14 inch (scherm van 31 cm breed) een interessante keuze. Tweakers koos de vier beste laptops uit in hun tweemaandelijkse laptoptest.