Koningin Máxima op Instagram.
Volledig scherm
Koningin Máxima op Instagram. © Instagram Koninklijk Huis

Receptkiekjes Máxima verslaan alle andere posts van koninklijk huis op Instagram

Koningin Máxima verzamelt met haar speciale verjaardagsfoto’s van gisteren meer likes en reacties dan ooit is gebeurd in de drie jaar dat de koninklijke familie actief is op Instagram.

Máxima deelde gisteren haar moeders recept voor Argentijnse alfajores ter gelegenheid van haar 49ste verjaardag. Rond 13.00 uur vandaag waren al meer dan 5500 reacties achtergelaten, van felicitaties tot een oproep aan Omroep Max om de koningin haar eigen programma Koken met Max te geven.

Commentaar op Instagram, waar het koningshuis inmiddels 636.000 volgers heeft, blijft doorgaans beperkt bij het account. Alleen bij verjaardagen in de koninklijke familie schiet de teller omhoog. Zo kreeg Amalia in december bijvoorbeeld 2869 reacties en Ariane vorige maand 2615. Het record stond tot nu toe op 3762. Dat waren condoleances bij het bericht van het overlijden van prinses Christina vorig jaar zomer.

Ton likes

Het koninklijke recept is niet alleen goed voor talloze reacties, maar ook voor veel likes. Het record was tot nu toe voor de gezinsfoto die ter gelegenheid van 'Koningsdag thuis’ werd geplaatst (99.125 likes), maar Máxima's alfajores hebben dat getal in minder dan een dag overtroffen (100.073). Het bericht dat de Oranjes zaterdag uitstuurden voor het alternatieve songfestival staat derde (80.066).

Filmpjes worden eigenlijk maar weinig gedeeld. Bewegend beeld blijft meestal beperkt tot het dagverhaal ('Your story'), dat maar 24 uur te zien is. Het meest bekeken filmpje is met afstand dat van het voor de zorgverleners klappende koninklijke gezin: 327.381 keer. Het vertrek van prinses Ariane voor haar eerste schooldag op het gymnasium werd 186.515 keer bekeken en een video over het leggen van het tapijt in de Burgerzaal van het Amsterdamse paleis 160.701 keer.

  1. Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Voor een echt goede laptop moest je vroeger een flinke duit betalen, maar die tijd is gelukkig al even voorbij. Ook in de prijscategorie 500 tot 800 euro (de middenklasse) vind je tegenwoordig uitstekende én snelle toestellen, met dank aan de processoren. Wil je graag een compacte laptop, dan is eentje van 14 inch (scherm van 31 cm breed) een interessante keuze. Tweakers koos de vier beste laptops uit in hun tweemaandelijkse laptoptest.