Volledig scherm
© REUTERS

Samsung hint op presentatie van opvouwbare telefoon volgende week

Over een week stelt Samsung de Samsung Galaxy S10 voor op het ‘Unpacked’-event in San Francisco. Enkele gelekte foto’s tonen nu al in welke kleuren het vlaggenschip beschikbaar komt. Op het event maakt ook de vouwbare telefoon een verschijning, zo suggereert de Zuid-Koreaanse smartphonemaker.

De nieuwe Samsung Galaxy S10 komt in verschillende kleurtjes op de markt. Dat is af te leiden uit enkele gelekte afbeeldingen op Twitter. Naast het gebruikelijke zwart verschijnt de telefoon ook in het groen en in het wit met parelmoerglans.

Eerder verschenen al afbeeldingen waaruit bleek dat Samsung drie modellen van de Galaxy S10 in petto heeft: de namen van die toestellen zijn nog niet bevestigd, maar waarschijnlijk gaat het om de Galaxy S10, de S10+ en de S10E.

Ze zullen er iets anders uitzien dan hun voorgangers. Zo wordt de ‘notch’ vervangen door een gaatje rechtsboven, waar onder meer de selfiecamera zit. De zwarte randen (de ‘bezels’) die het scherm flankeren, zijn flinterdun, waardoor bijna het volledige oppervlak benut wordt. Aan de achterkant van het toestel zitten twee tot drie camera’s, afhankelijk van het model.

Vouwbare telefoon

De Zuid-Koreaanse technologiereus laat er geen twijfel over bestaan dat ook de vouwbare telefoon een rol speelt op het Unpacked-event in San Francisco. Dat wordt duidelijk in een teaserfilmpje, waarin Koreaanse tekst wordt geplooid en gedraaid tot de Engelstalige slogan verschijnt: ‘De toekomst ontvouwt zich.’

Samsung toonde in november al heel even een prototype van de vouwbare telefoon. Maar het werd toen snel duidelijk dat het enkel om een voorproefje ging: tijdens de demo werden de lichten gedimd en het hele schouwspel duurde minder dan een minuut.

Door het teaserfilmpje wordt gesuggereerd dat de telefoon volgende week wél officieel wordt voorgesteld. Wellicht krijgen we een iets betere blik op het toestel, en misschien wordt er ook een naam en een lanceerdatum bekendgemaakt.