Volledig scherm
© AFP

'Schietspel Fortnite aanleiding voor honderden echtscheidingen'

De populariteit van het schietspel Fortnite is aanleiding voor honderden, misschien wel duizenden echtscheidingen in het Verenigd Koninkrijk. Dat claimt het bedrijf divorce-online.co.uk na onderzoek van 200 echtscheidingsverzoeken.

Quote

Fortnite is een van de meest verslaven­de games ooit gemaakt

Woordvoerder van divorce-online.co.uk

Als die lijn wordt doorgetrokken, verwacht het bedrijf dat Fortnite de drijfveer is voor bijna 5.000 Britse echtscheidingen dit jaar. In 2016, het meest recente jaar met beschikbare gegevens, werden in Groot-Brittannië in totaal 107.071 echtscheidingen uitgesproken. 

,,Fortnite is een van de meest verslavende games ooit gemaakt. Steeds meer mensen kampen door hun online verslavingen met relatieproblemen'', verklaart een woordvoerder van divorce-online.co.uk. Het is niet duidelijk of meer vrouwen of meer mannen Fortnite aangeven als (mede)reden om te scheiden. 

Het schietspel is 125 miljoen keer gedownload en telt 40 miljoen actieve spelers. Gamers vechten met elkaar tot er één ‘survivor’ overblijft. Het spel is zo gemaakt dat deelnemers altijd verder willen spelen. Ze krijgen beloningen als ze een nieuw level bereiken en ze ervaren groepsdruk van teamleden om elkaar niet in de steek te laten.

Maker Epic Games behaalde in maart 2018 een omzet van 223 miljoen dollar. Op internet circuleren petities met de vraag om het spel uit de handel te halen. ,,Dit spel heeft mijn relatie verwoest", is er te lezen.

Bekijk hieronder ook een video met Fortnitekoning Thorben, die bakken met geld verdient met het schietspelletje:

Volledig scherm
© AFP
fortnite game
Volledig scherm
fortnite game © RV
Volledig scherm
© RV
  1. Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert

    Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpre­teert

    ‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.