Volledig scherm
Overlast door snurken, voor velen helaas herkenbaar. © Dreamstime

Slimme bedbodem geeft een zetje bij gesnurk

Auping brengt onder de noemer ‘Smart base’ slimme verstelbare bedbodems op de markt. Die kun je niet alleen een zetje laten geven aan je snurkende partner, maar je ook langzaam wakker laten worden.

De bedbodems werken met een Auping Connect-apparaatje dat wordt gemonteerd onder de bedbodem en is te bedienen via een telefoon of tablet. De bijbehorende app meet het geluid en kan zo detecteren of iemand snurkt. Bij gebruik van de anti-snurkfunctie wordt het ruggedeelte van de spiraalbodem even bewogen, of komt het hoofdeinde van het bed iets omhoog als er gesnurkt wordt.  Auping mikt met de functionaliteit op koppels die samen slapen en last hebben van elkaars gesnurk.

De verstelbare bodem kan ook gebruikt worden als slimme wekker. Het Auping Connect-apparaatje meet daarbij binnen een ingestelde periode van 30 minuten het moment waarop de gebruiker het lichtst slaapt. Op dat moment gaat het hoofdeinde een stukje omhoog. Volgens Auping zijn de Smart base-bedbodems te koppelen aan andere slimme apparaten. Ook is er integratie mogelijk met stemassistenten zoals Google Assistent en Amazon Alexa. Bij een koppeling met die assistenten is er geen telefoon of tablet meer nodig om de functies te gebruiken.

Auping biedt drie Smart base-bedbodems aan. Het topmodel heeft een elektrisch verstelbaar rugdeel, voetendeel en hoofdeinde en kost 1525 euro. De andere versies zijn goedkoper en hebben minder mogelijkheden.