Weg Ex!
Volledig scherm
Weg Ex! © editmyex.com

Staat je ex op die ene geweldige foto? Deze website photoshopt hem/haar weg

Wat doe je na een relatiebreuk met die foto’s waar jezelf schitterend op staat ... samen met diegene die inmiddels je ex-partner is? Laat je het zo, of is jullie contact zo bekoeld dat je hem/haar stiekem liever gewoon weghaalt? Dan is ‘Edit My Ex’ iets voor jou.

Voor 8,99 pond (zo’n 10,5 euro) per digitale foto photoshopt het Britse onlinebedrijfje jouw ex-lief weg. De werkwijze is simpel. Je uploadt de te bewerken foto op hun site, licht kort toe wat er moet gebeuren en betaalt. Binnen de 48 uur krijg je de foto teruggemaild, zonder dat er nog een spoor van jouw ex-lief te bekennen valt.

Oprichter Mark Rofe kreeg het idee toen hij een vriendin wou helpen, die net een slechte relatie achter de rug had. Als cadeau bewerkte hij een foto en veegde hij de ex-vriend met fotosoftware weg. De vriendin was wat blij met het resultaat, iets was Rofe aan het denken zette. Sinds hij met de service startte, loopt de zaak als een trein. De ondernemer gespecialiseerd in digitale marketing heeft inmiddels verschillende personeelsleden moeten aannemen om aan de vraag van klanten te voldoen.

Wie vier of meer foto’s laat bewerken, betaalt geen 8,99 maar 6,99 pond (8 euro) per kiekje. Indien de foto te complex blijkt om te bewerken, krijg je het geld teruggestort. De website is hier te vinden.