Streamer geeft vrouw klappen tijdens live-uitzending: politie arresteert gamer

VideoEen Australische streamer is gisteren gearresteerd nadat hij tijdens een live-uitzending op streamingsite Twitch een vrouw mishandelde. De beelden gaan momenteel rond op het internet.

Volgens The Dot Esports gaat het om de streamer MrDeadMoth, echte voornaam Luke. De vrouw die hij mishandelt is waarschijnlijk zijn vriendin, die hij Grace noemt. Zij vroeg Luke tijdens zijn uitzending om te stoppen met het spelen van Fortnite. Dit viel niet goed. ,,Kun je hiermee ophouden?‘’ zegt de gamer. ,,Ik kom er zo aan.‘’

Grace blijft het echter herhalen, waarna Luke opstaat. Uit het beeld is eerst een doffe klap te horen, waarna de vrouw begint te schreeuwen. Een klein kind start ook met huilen. ,,Niet in m’n gezicht. Niet in m’n gezicht. Waag het niet om mijn gezicht aan te raken‘’, zegt Grace buiten het zicht van de camera. Niet veel later zijn de doffe klappen weer te horen. 

Grace is naar eigen zeggen zwanger: ,,Ik hoop dat de mensen weten dat je zwangere vrouwen slaat’’. Het geruzie gaat nog enkele minuten door, tot de uitzending stopt. De Australische politie meldt dat een kijker vermoedelijk de hulpdiensten heeft ingeschakeld. Volgens de politie gaat het goed met de vrouw en de kinderen, waarvan er meerdere aanwezig waren in het huis. De streamer is inmiddels op borgtocht vrijgelaten, maar moet donderdag voor de rechter verschijnen.

Het nieuws van de mishandelde vrouw gaat de wereld over. Op het sociale medium Reddit zijn de beelden al duizenden keren bekeken.

Volledig scherm
Screenshot © Stream van MrDeathMoth