Volledig scherm
De Europese versie van de SNES Mini. © Nintendo

‘Super Nintendo-games binnenkort ook speelbaar op Switch’

Als de geruchten kloppen, kunnen we binnenkort op de Nintendo Switch aan de slag met klassiekers als Super Mario World, Donkey Kong Country en Yoshi's Island. 

Dat valt te lezen in de code van de Super Nintendo Switch-app. Die app maakt het nu al mogelijk om oudere spellen van de Nintendo Entertainment System (NES) te spelen. Twitteraar @OatmealDome ontdekte dat toen hij de softwarecode indook.

Om games van een oude console te spelen, is zogenaamde emulatie nodig. De huidige console - in dit geval de Switch - doet dan alsof het een NES is zodat de voor die console bestemde games speelbaar worden. De Switch doet dat bijvoorbeeld nu al voor de NES. 

In de softwarecode zijn echter de emulators voor de SNES te vinden. Een aanwijzing dat de games van de Super Nintendo binnenkort mogelijk op de draagbare console van Nintendo speelbaar zijn. Canoe, de naam van de emulator, werd ook al gebruikt in de SNES Classic, de heruitgave van de klassieke console die in 2017 uitkwam. Naast Canoe, worden ook de emulators Hiyoko en Count genoemd. Eén van die twee zou voor de Nintendo 64 kunnen zijn, maar dat is allesbehalve bevestigd. 

Switch-gebruikers kunnen nu al oude NES-games spelen. Games als Super Mario Bros en de originele Donkey Kong zijn beschikbaar gesteld voor betaalde gebruikers van Nintendo Switch Online. Elke maand worden meer games toegevoegd, die ook nog eens extra functionaliteit hebben. Zo kan het spel opgeslagen worden en kunnen er foto's gemaakt worden.

De lancering van de NES Classic was een groot succes voor Nintendo. Bekijk wat wij ervan vonden hier.