Volledig scherm
© AP

Topjurist en vertrouweling van Musk weg bij Tesla

Tesla ziet zijn topjurist en vertrouweling van topman Elon Musk vertrekken. Dit bevestigde het bedrijf nadat berichten over het vertrek van Todd Maron al de ronde deden. Hij was vijf jaar in dienst van de maker van elektrische auto's en is zeker niet de eerste hooggeplaatste persoon die de deur bij Tesla achter zich dichttrekt.

Musk ziet dit jaar de ene na de andere topmanager vertrekken. In september kondigde hij nog een reeks promoties aan binnen het bedrijf, gericht op de wederopbouw van de onderneming.

Tesla heeft in Dane Butswinkas al een opvolger gevonden voor Maron. Hij hielp Tesla eerder met de kwestie rondom beurswaakhond SEC, na de beruchte tweets van Musk eerder dit jaar over het van de beurs willen halen van de onderneming. De Twitter-berichten kostten Musk uiteindelijk zijn rol als voorzitter van Tesla, als onderdeel van een schikking met de SEC.

Hard werken

Of Musk als baas hebben nou zo’n pretje is, valt niet echt te zeggen. Hard werken moet je zeker wel onder Musk's leiderschap. Volgens de Tesla-baas en miljardair, moet je ‘80 tot 100 uur per week’ werken om de wereld te veranderen. ‘Er zijn veel makkelijkere plekken om te werken, maar niemand heeft ooit de wereld veranderd met 40 uur per week’, twitterde Elon Musk