Volledig scherm
© ANP

Veel T-Mobileklanten kunnen niet bellen of internetten door netwerkstoring

updateDoor een storing in het netwerk van T-Mobile konden veel klanten vanmiddag geen gebruik maken van internet en telefonie. Binnen een kwartier gaven liefst 14.000 mensen aan last te hebben van de storing. Tegen 17:15 was de storing voorbij.

De storing begon rond 14.00 uur. Naast het ontbreken van mobiel internet hebben ook veel gebruikers last van geen bereik. Bellen en surfen is onmogelijk zonder wifi-netwerk.

,,We ontvangen meerdere meldingen dat een aantal van onze klanten geen gebruik kan maken van ons mobiele netwerk’’, zegt een woordvoerder van T-Mobile. ,,Op dit moment zijn we met man en macht op zoek naar de oorzaak én de oplossing.’’

UPDATE: T-Mobile meldt dat de storing iets na 17:15 is verholpen. Eerder meldde de provider al dat het aantal meldingen snel afnam. ,,Er zijn nog enkele klanten die problemen ervaren,” liet de provider iets na half vijf weten. ,,We zorgen ervoor dat ook bij deze klanten de problemen zo snel mogelijk verholpen zijn.” Dat is dus gelukt.

Eventueel kan het nodig zijn de smartphone te herstarten als het netwerk nog steeds niet wordt gedetecteerd, adviseert T-Mobile.