Volledig scherm
Daniel Desmond Amofah, ofwel: YouTuber Etika. © AFP

Vermiste YouTube-ster dood teruggevonden in water: ‘Het spijt me’

De beroemde YouTube- en Twitch-ster Etika, echte naam Desmond Amofah, is gisteren dood teruggevonden in het water van de Hudson in New York. De politie was al een week op zoek naar de gamer, die in een onheilspellende video afscheid nam van zijn fans.

Etika was vooral bekend om zijn uitbundige reacties op nieuwe aankondigingen van gameontwikkelaar Nintendo. De video's - die inmiddels allemaal verwijderd zijn door de YouTuber - toonden een doldwaze Etika die tekeer ging na bijvoorbeeld de aankondiging van de nieuwste Super Smash Bros.-game. 

Hij bouwde de afgelopen jaren een flink aantal volgers op, maar de afgelopen paar maanden leek het goed mis te gaan met de online-ster. In oktober begon hij serieuze mentale gezondheidsproblemen te vertonen. Daar kreeg hij uiteindelijk hulp voor, toen hij in april van dit jaar werd meegenomen door de politie omdat hij op Twitter meldde zelfmoord te willen plegen. 

Sociale media

De man had 321.000 volgers op Twitter en een kwart miljoen volgers op Instagram. In een laatste video zegt hij vervolgens dat hij niet weet hoe hij met sociale media moet omgaan. ,,Je leven wordt erdoor opgeblazen en dat vrat me op‘’, aldus de YouTuber in de video genaamd ‘Het spijt me’.

Afgelopen vrijdag - enkele uren na het uploaden van de video - tweette de New Yorkse politie dat ze op zoek waren naar Etika. Even later werden zijn spullen - inclusief de Switch-spelcomputer - op de Manhattan Bridge teruggevonden. Zijn lichaam werd gisteren gevonden. Hij werd slechts 29 jaar.

Zelfmoordgedachten? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 of 113.nl.

Hieronder een video waarmee Etika beroemd werd. Zijn reacties waren het populairst, zoals deze bij de aankondiging van de game Super Smash Bros. Ultimate.