Volledig scherm
© AFP

Vine-medeoprichter Colin Kroll (35) overleden na overdosis

Eén van de oprichters van videoplatform Vine is zondag overleden. De 35-jarige Colin Kroll werd even na middernacht dood aangetroffen in zijn appartement in New York. De politie gaat volgens Amerikaanse media uit van een overdosis.

Kroll lanceerde de app in juni 2012 samen met Dom Hofmann en Rus Yusupov. Later dat jaar verkocht het drietal het bedrijf voor een bedrag van rond de 30 miljoen dollar aan Twitter. Kroll bleef general manager van Vine tot hij in 2014 werd ontslagen door Twitter. Eerder dit jaar zei hij daar in een verklaring over: "Ik realiseer me nu dat dingen die ik heb gezegd en gedaan ervoor zorgden dat anderen zich niet gewaardeerd of ongemakkelijk voelden. Aan die mensen bied ik mijn excuses aan.”

Vine werd even na de verkoop aan Twitter alweer uit de lucht gehaald. Op 27 oktober maakte Twitter bekend te stoppen met de dienst. Dat kwam door de moordende concurrentie van andere apps die hetzelfde deden, denk aan Instagram. Daarnaast weigerden de medewerkers van Vine een verdienmodel aan het programma te koppelen.

Yusupov en Kroll lanceerden vorig jaar appspelletje HQ Trivia. In een tweet liet Yusupov weten: "Ik ben zo verdrietig om het overlijden van mijn vriend en mede-oprichter Colin Kroll. Mijn gedachten zijn bij zijn geliefden. Zijn goedhartige ziel en grote hart zullen me altijd bijblijven. Hij heeft van de wereld en internet een mooiere plek gemaakt. Rust in vrede, broer.”

  1. Nieuwste vlaggenschip onder de loep: P30 (Pro) is smullen voor de hobbyfotograaf
    Review

    Nieuwste vlaggen­schip onder de loep: P30 (Pro) is smullen voor de hobbyfoto­graaf

    Normaal gesproken zouden we nu een preview van de P30 en P30 Pro publiceren. Terwijl deze review wordt gepubliceerd is het evenement waarop Huawei de toestellen presenteert, immers nog in volle gang. Dit keer gaf de wereldwijde fabrikant ons echter al eerder de kans om zijn nieuwe toptoestellen te testen, waardoor we je nu al onze bevindingen over de P30 en P30 Pro kunnen meedelen. Een review van Tweakers.