Volledig scherm
© REUTERS

Virussimulatiespel Plague Inc. verwijderd uit Chinese App Store

De game Plague Inc., die spelers de opdracht geeft de wereld uit te roeien met een dodelijk virus, is uit de Chinese App Store verwijdert. Het spel zou volgens de Cyberspace Administratie van China verboden inhoud bevatten.

,,We hebben heel triest nieuws voor onze Chinese spelers”, opent Ndemic Creations, de maker van het spel, in een blogpost gisteren. Het spel is verwijderd uit de App Store in China en daar kunnen de ontwikkelaars niks aan doen, laten ze weten. Ze zullen wel contact opnemen met de Chinese overheid om de situatie op te lossen.

De ontwikkelaars zeggen dat het onduidelijk is of het optreden gelinkt is aan de uitbraak van het coronavirus. In een ander bericht liet Ndemic Creations al weten dat elke keer als er een virus uitbreekt, het aantal downloads van de game even stijgt. Mensen willen weten hoe ziektes verspreiden en begrijpen hoe complex virusuitbraken zijn, aldus de ontwikkelaars. Maar benadrukt wel dat het een spel is, en geen wetenschappelijk model.

Dat zeiden de ontwikkelaars eerder al eind januari, toen de game ineens weer populair werd. ,,De huidige uitbraak van het coronavirus is een echte situatie die gevolgen heeft voor heel veel mensen. We raden gamers aan om hun informatie altijd bij gezondheidsdiensten te halen’’, liet Ndemic Creations weten.

‘Plague Inc. is een game, geen bron van info’. Bekijk de video: