Je smartphone in je achterzak steken doe je dus beter niet.
Volledig scherm
Je smartphone in je achterzak steken doe je dus beter niet. © Shutterstock

Voorkom deze missers en je smartphone gaat een stuk langer mee

Ze kunnen tegen een stootje, de huidige generatie smartphones, maar toch zijn er nog steeds manieren om ze snel de vernieling in te helpen. Dit zijn vijf veelvoorkomende missers die je als gebruiker echt zou moeten afleren.

 1. Fabels over gameverslaving en geweld ontkracht: 'Gamen is juist goed voor je'
  PREMIUM

  Fabels over gameversla­ving en geweld ontkracht: 'Gamen is juist goed voor je'

  Het lichtpuntje in donkere coronatijden was voor veel jongeren het flikkerende scherm dat hun opmars in Fortnite volgt. Intussen zit immers een hele generatie massaal aan het onlinevertier: bijna 90 procent van de kinderen uit de lagere school gamet regelmatig. Maar maken videospelletjes agressief, lui of dom? Zijn ze verslavend? Of maken ze onze kinderen vingervlug en slim? Zijn games misschien inzetbaar in de klas? Of op kantoor of de werkvloer?
 2. Netflix wil niet opdraaien voor extra dataverkeer door Squid Game

  Netflix wil niet opdraaien voor extra dataver­keer door Squid Game

  Netflix weigert te betalen voor het extra dataverkeer dat wordt veroorzaakt door de populariteit van series zoals Squid Game. Dat had een Zuid-Koreaanse internetprovider geëist. Door de toenemende populariteit van streamingplatforms kijken steeds meer mensen vaker series via internet en dat leidt tot extra dataverbruik. Het Koreaanse bedrijf klaagt Netflix nu aan om vergoedingen te claimen voor gebruik van zijn netwerk.