Zin in seks? Druk op de knop!

Wie moeite heeft met zijn partner te praten over seks, wordt misschien wel heel blij van de LoveSync. Het gaat om een gloednieuw apparaat, waarbij je op een knop moet drukken als je zin hebt. De beoogde partner kan antwoorden: met een druk op de knop.

De LoveSync bestaat uit twee lichtgevende knoppen. Lichten beide knoppen op, dan kan het feest beginnen. Geen antwoord? Dan moet de op seks beluste partner geduld betrachten, meldt het bedrijf op hun Kickstarter-pagina. De makers proberen via die site geld op te halen om hun apparaat verder te ontwikkelen.

Volgens de makers kan LoveSync het antwoord zijn op de in hun ogen steeds slechtere seksuele relaties en slechte communicatie tussen partners. ‘Met de LoveSync verminder je het aantal afwijzingen significant. Door te weten of je partner ‘zin’ heeft hoef je niet meer tijd te spenderen aan het ‘initiëren’ van de seks, om vervolgens afgewezen te worden. Dat verbetert ook de intieme communicatie’, valt te lezen op de pagina van de knoppen. 

De nieuwe relatieredder moet volgens de ontwikkelaars zo'n vijftig dollar gaan kosten. Via Kickstarter is inmiddels zo’n 6.000 dollar opgehaald.

Naast enthousiasme is er ook veel kritiek op het hebbedingetje voor verlegen lovers. ,,Misschien helpt het om het libido te peilen, maar het doet niks aan de fundamentele problemen in een relatie, zoals communicatie. De knoppen maken van een intiem onderdeel van een relatie, iets dat je moet bijhouden of tellen. Dat lijkt mij geen positieve ontwikkeling’’, aldus een journalist van The Verge.

Volledig scherm
LoveSync © LoveSync
Volledig scherm
LoveSync infographic © LoveSync