Zo gaat de batterij van je smartphone heel wat langer mee
Een leeggelopen smartphonebatterij midden op de dag kan aardig vervelend zijn. Gelukkig zijn er heel wat trucjes om de accuduur van je toestel te verlengen. We stelden een handig overzicht van de belangrijkste tips samen én zochten naar de huidige toppers onder de smartphones wat betreft de batterijkwaliteit.
1. Let op je scherm
Het scherm van je toestel verbruikt de meeste energie. De helderheid speelt daarbij een belangrijke rol. Schroef de helderheid van je display terug om het verbruik te beperken. Ook de snelheid waarmee het scherm zichzelf uitschakelt, heeft een impact op de batterijduur. Houd die periode zo kort mogelijk. Voor veel mensen volstaan vijftien seconden al voordat de time-out volgt.
2. Laat niet alles draaien
Bluetooth om bijvoorbeeld handsfree te bellen is een prima uitvinding met het oog op veiliger verkeer. Hoeft je toestel even niet naar andere bluetoothtoestellen te zoeken? Schakel de functie dan uit, want die kost energie. Hetzelfde geldt voor 4G en wifi. Je kan best eens zonder, zeker als je wilt dat je accu wat langer meegaat en je je toestel niet meteen kunt opladen. Dat geldt ook voor apps die op de achtergrond blijven draaien. De koning onder de batterijslurpers is dan weer de gps-chip in je smartphone. Deze ontvangt, mits geactiveerd, voortdurend signalen van satellieten, om je locatie zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. Sta er ook uit privacyoverwegingen even bij stil of je die toestemming wel wilt geven.
3. Vermijd vibratie
Veel smartphonegebruikers verkiezen de trilfunctie boven een luide beltoon, vaak uit respect voor de omgeving. Voor je batterij is het echter minder goed nieuws. Een triltoon wordt opgewekt door een motortje in de telefoon dat een klein gewicht heen en weer laat bewegen. Ligt je toestel in het zicht? Door alle geluids- en trillingsmeldingen uit te schakelen verbruikt de telefoon nog minder energie en zo stoor je bovendien helemaal niemand meer op je werk.
4. Schakel meldingen uit
Updates en meldingen van apps doen een lichtje en/of geluid afgaan op je smartphone. Ga voor jezelf even na waarvan je echt op de hoogte wilt worden gehouden. Een oproep of berichtje mist niemand graag, maar je kan waarschijnlijk gerust wel even zonder de nieuwste update van een game.
5. Laad regelmatig op
Nee, het is niet beter voor je batterij om haar volledig leeg te laten lopen voordat je je toestel oplaadt. Sluit de lader aan voor je telefoon het helemaal laat afweten. Hoe vaker je je accu oplaadt, hoe langer ze zal meegaan. Het is trouwens ook niet nodig om je batterij telkens tot de volledige 100 procent te laden.
6. Gun je smartphone rust
Als je wilt dat je smartphone (en dus ook de batterij) zo lang mogelijk meegaat, schakel hem dan regelmatig uit. ’s Nachts is een ideaal moment daarvoor, want je smartphone gebruiken en een goede nachtrust gaan niet hand in hand. Maar zelfs overdag zijn er mogelijkheden bij de vleet: bijvoorbeeld tijdens het avondeten thuis of een brainstorm op kantoor. Vind je dat te drastisch? Ook de vliegtuigstand van je toestel is een prima alternatief om de batterijduur te verlengen.
Onze top 3
Ben je het beu om steeds op de batterijduur van je smartphone te letten? Een indicatie voor de kwaliteit van de accu is de capaciteit in milliampère-uur (mAh). Over het algemeen kan je stellen dat een accu met een capaciteit van zo’n 3000 mAh heel gebruikelijk is. Wanneer je batterij een capaciteit van rond de 5000 mAh heeft, is het dus een echte krachtpatser. Wij selecteerden drie toptoestellen op het gebied van batterijduur.
1. Samsung Galaxy M21
2. Huawei P Smart 2021
3. Apple iPhone 13 Pro Max
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Hygiëne in de keuken: maak ook je kruidenpotjes af en toe goed schoon
Veel gevallen van voedselvergiftiging ontstaan thuis, aldus het RIVM. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, vuilnisbak of snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriemagneten zijn. -
Vandaag verschijnt Windows 11: dit is er allemaal nieuw aan
Zes jaar geleden zwoer Microsoft dat het toen geïntroduceerde Windows 10 de allerlaatste versie ooit van het besturingssysteem zou zijn. Nu blijkt het bedrijf toch tot ander inzicht te zijn gekomen en tot 11 te kunnen tellen. Windows 11 verschijnt vandaag, dit is er allemaal nieuw aan. -
Deze gegevens verzamelt jouw telefoon over waar je bent
‘Wil je je locatiegegevens delen?’ Maak je regelmatig gebruik van een smartphone, dan zul je die vraag weleens gezien hebben. Maar wat weet je telefoon eigenlijk over waar je bent, en hoe kun je er voor zorgen dat er zo min mogelijk van jouw informatie gebruikt wordt? -
Dit zijn de goedkoopste auto's voor private lease
Met private lease kun je voor een vast bedrag in een gloednieuwe auto rijden. Nagenoeg alles is inbegrepen: of het nu wegenbelasting, de verzekering, onderhoud of pechhulp is, je hoeft er niet over na te denken. Dit zijn de goedkoopste modellen. -
Een Chromecast of toch een Apple TV? Dit zijn de belangrijkste verschillen
De meeste tv’s hebben apps voor Netflix, YouTube en andere streamingdiensten, maar die zijn vaak log en onhandig. Wie makkelijk tv wil kijken kan dat het beste doen met behulp van een Chromecast of Apple TV - maar welke van die twee is dan je beste optie?
-
PREMIUM
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
-
-
PREMIUMTechnische Dienst
Wordt de batterij in smartphone straks vervangen voor een sensor op zonne-energie?
Technologische ontwikkelingen maken het leven doorgaans een stuk makkelijker. Maar met dat gemak komt ook een keerzijde. Namelijk dat de meeste technologie draait op traditionele batterijen. En die zijn behoorlijk schadelijk voor het milieu. Maar als het aan de bedenkers van BFree ligt, zijn batterijen voor IoT-apparaten straks verleden tijd. Ze vertellen erover in de rubriek Technische Dienst. -
PREMIUMChatGPT / Met video
Kunstmatige intelligentie kan snel scripties ‘schrijven’: ‘Zorgelijk als studenten gaan frauderen’
Studenten in het hoger onderwijs zullen de komende jaren veel vaker hun scriptie of essay mondeling moeten toelichten. Dat is een van de manieren waarop universiteiten hopen een halt toe te roepen aan het gebruik van intelligente software bij het maken van opdrachten.