Volledig scherm
PREMIUM
© Edo Draaijer

Zo maak je goede filmpjes met je smartphone

Tegenwoordig kun je met de meeste smartphones eenvoudig filmpjes maken van uitstekende kwaliteit. Tips en tricks om ze ook nog leuk en spannend te maken.

Iedereen kent ze wel, de vakantiefilmpjes van ome Henk die hij met z’n smartphone heeft gemaakt. Ze duren te lang, er zit te veel beweging in, ze zijn te donker of te licht. En vooral: er zit geen verhaal in, zegt videotrainer en televisiemaker Peter Brinkman: ,,Er is geen begin, geen einde, niks. En filmpjes zonder verhaalopbouw zijn saai. Wat ome Henk doet, is de camera zijn ogen laten volgen zonder er bij na te denken. Zon-de, er is zo veel meer uit te halen.’’

  1. Google Stadia review: zijn spelcomputers vanaf nu echt overbodig?
    Recensie

    Google Stadia review: zijn spelcompu­ters vanaf nu echt overbodig?

    Google had in 2019 een verrassend nieuw project aan te kondigen: Stadia. De belofte van Stadia is dat je er de modernste games mee kunt spelen, overal waar maar internet is, op elk willekeurig scherm, of dat nu je dure 4k-televisie is of je smartphone. Die belofte klinkt mooi, maar hoe bevalt Stadia in de praktijk, buiten de veilige muren van de Google-campus? Techsite Tweakers kreeg eerder toegang tot het platform en kon geruime tijd checken of Stadia echt de toekomst is. Dit is hun conclusie.