Volledig scherm
Foto: Alberto Saiz/AP

Middelkoop en Koolhof boeken in Ilkley derde toernooizege van 2016

ILKLEY – Matwé Middelkoop en Wesley Koolhof hebben het toernooi in Ilkley gewonnen. De tennissers uit Breda en Duiven beslisten de spannende en ietwat merkwaardige eindstrijd van de challenger in Engeland, tegen de als tweede geplaatste Braziliaan Marcelo Demoliner en Aisam-Ul-Hag Qureshi uit Pakistan, op het nippertje in hun voordeel: 7-6, 0-6, 10-8.

Het is voor Koolhof en Middelkoop, na de challenger in Bangkok en de ATP van Sofia, de derde toernooizege in 2016. En bovenal betekent het eindelijk weer een mooi succes na een paar magere maanden. "Dit is heerlijk”, zo toonde Koolhof zich verheugd met de overwinning.
"De laatste maanden waren qua tennis niet slecht. We hebben goede potten gespeeld, maar verloren vaak close. Nu winnen we er een paar en dat is lekker.”

In de eerste set in de stad ten noordwesten van Leeds waren de kansen voor beide koppels dun gezaaid. Koolhof en Middelkoop, de toernooifavorieten in Ilkley, kwamen als eerste in problemen, maar werkten op 3-3 drie breekpunten weg. Bij 6-5 kregen ze zelf hun eerste (en enige) kans, maar die konden ze niet benutten. In de tiebreak sloegen ze op 5-5 toe, waarna Koolhof de setwinst binnenhengelde.

In de tweede set waren de Nederlanders de kluts volledig kwijt en pakten, mede door het aanvallende spel van de Braziliaan en Pakistaan, nog maar acht punten. Demoliner en Qureshi, de nummer 73 en 47 van de wereld, hadden daarom aan 24 punten genoeg voor de eclatante setwinst.

De malaise leek in de supertiebreak gewoon voort te duren, maar vanaf een 4-1 achterstand herstelden de nummers 55 en 62 van de mondiale dubbelranglijst zich. En op 9-8 trok Middelkoop de derde toernooizege van 2016 met een prima eerste service over de streep.

Live Voetbal

home logo Willem IIWIL
EINDE
1-2
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo FeyenoordFEY
EINDE
0-2
NAC BredaNAC
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
EINDE
2-1
Roda JC KerkradeRJC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
55'
1-0
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

  • Eens (47%)
  • Oneens (53%)
1614 stemmen