Volledig scherm
Archieffoto ter illustratie. © Thinkstock

14-jarige jongen op straat beroofd door minderjarige overvallers in Tilburg

TILBURG - Twee minderjarige jongens, 14 en 15 jaar oud, uit Tilburg zijn maandagmiddag aangehouden vanwege een straatroof. De twee zouden zaterdagavond een 14-jarige jongen op de Lage Witsiebaan in Tilburg beroofd hebben. 

Volgens het slachtoffer werd hij op de Lage Witsiebaan benaderd door de twee minderjarige Tilburgers. Zij bedreigden hem en beroofde hem van het geld dat hij bij zich had. Daarna gingen ze er op de fiets vandoor. Het slachtoffer waarschuwde direct de politie en deed aangifte van beroving. 

Hierop is de politie een onderzoek gestart. Daarbij kwamen al snel de twee minderjarige verdachten in beeld. Zij zijn maandag op hun thuisadres aangehouden en vastgezet voor verder onderzoek. 

  1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

    Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.