Het kon patiënten niet ontgaan dat er in het ETZ actie werd gevoerd voor een betere cao.
Volledig scherm
Het kon patiënten niet ontgaan dat er in het ETZ actie werd gevoerd voor een betere cao. © BD

Actiedag ETZ zit erop: veel steun, 2701 handtekeningen en mooie spandoeken

TILBURG - ,,Gewoon terecht! Ze hebben groot gelijk", zegt Bert Smit, deze woensdag in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Met een glimlach aanschouwt hij de zingende en stakende medewerkers, zijn duim omhoog.

Smit kon voor zijn afspraak gewoon terecht op locatie Elisabeth en belandt daardoor midden in de staking voor een betere cao, die zorgt voor minder werkdruk en een beter salaris. Gedurende de dag klonk er veel sympathie voor de actie. 

Raad van bestuur toont begrip

Quote

We werken hier heel graag maar we maken ons ook zorgen. Er moet een goede cao komen

Frits van Doormaal, Actiecomité

Ook de raad van bestuur van het ETZ toonde bij monde van Anita Wydoodt begrip. ,,Goed dat jullie je laten horen. Tegelijkertijd hebben we begrip voor de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (waarmee de vakbonden niet tot overeenstemming kunnen komen). Want hoe gaan we het allemaal betalen?”

Het actiecomité overhandigde de raad van bestuur 2701 handtekeningen van ETZ-medewerkers. ,,Om een signaal af te geven", zei Frits van Doormaal, vakbondsconsulent en medewerker van het facilitair bedrijf. ,,We werken hier heel graag maar we maken ons ook zorgen. Er moet een goede cao komen. Want alleen dan kan er goede zorg zijn."

,,Ook wij hopen dat er een goede cao komt”, reageerde Wydoodt. ,,Zodat we goed voor de patiënten kunnen zorgen. Want dat is ons gemeenschappelijk belang.”

Luid applaus en spandoeken

Met een luid applaus werd de stakingsdag afgesloten. De vele spandoeken  bleven als stille getuigen achter.

Stakingsdag in het ETZ
Volledig scherm
Stakingsdag in het ETZ © BD
Volledig scherm
© BD
Volledig scherm
© BD
Volledig scherm
© BD
Volledig scherm
© BD
Volledig scherm
© BD
Volledig scherm
© BD