Volledig scherm
Actief Zorg © Collectie Actief Zorg

Actief Zorg neemt taken failliet Boeijend Huys over

TILBURG - Het Brabantse Actief Zorg gaat de activiteiten van het failliet verklaarde  Boeijend Huys overnemen. De ruim dertig medewerkers van Boeijend Huys en evenveel klanten gaan over naar een nieuw op te richten organisatie die is gelieerd aan Actief Zorg. 

Boeijend Huys, dat zijn oorsprong vindt in Berkel-Enschot, biedt vanaf 2013 wonen en zorg op meerdere locaties in Brabant. Daarnaast biedt het  dagbegeleiding voor ouderen met geheugenproblematieken. 

In juli is het  faillissement uitgesproken over de zorgonderneming. In de daaropvolgende weken is de curator bezig geweest met het zoeken naar een geschikte overnamepartij. Vanaf 31 augustus zullen alle activiteiten worden overgedragen aan Actief Zorg.

Begonnen in Tilburg

Met bijna 4.000 medewerkers zet Actief Zorg zich dagelijks in voor ruim 15.000 klanten. De thuiszorgorganisatie die vijftien jaar geleden begon in Tilburg heeft zich ontwikkeld tot een van de grootste aanbieders van extramurale zorg (zorg aan huis) in ons land. 

De overname van de activiteiten van Boeijend Huys betekent voor Actief Zorg een verbreding van de huidige dienstverlening. Hans Smit, mede eigenaar van Actief Zorg: ,,Met deze overname zetten wij een stap richting intramurale zorg. Een zorgvraag begint in de thuissituatie. Het is ons streven om onze klanten zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Wanneer dit niet meer mogelijk is, stappen mensen over naar dagbehandeling of begeleid wonen. Door naast extramurale ook intramurale zorg aan te bieden, kan onze organisatie ervoor zorgen dat deze overstap zo natuurlijk mogelijk verloopt.”

  1. Directeur Bibliotheek: ‘Draai bezuiniging op cultuur in Goirle terug’
    PREMIUM

    Directeur Biblio­theek: ‘Draai bezuini­ging op cultuur in Goirle terug’

    GOIRLE/TILBURG - Bibliotheek Midden-Brabant doet een dringend beroep op de gemeenteraad van Goirle om drie ton aan bezuinigingen op cultuur terug te schroeven. Directeur Peter Kok voelt zich gesteund door het standpunt van de landelijke Raad voor Cultuur. Die schreef deze maand dat de leeskwaliteit van scholieren achteruit holt en adviseert om die reden aan het kabinet om de Bibliotheekwet aan te scherpen en gemeenten te verplichten inwoners een eigen openbare bieb aan te bieden.