Volledig scherm
Spoorlaan in Tilburg © Google Streetview

Agressieve man dringt zich met mes op aan Tilburgse studenten: ‘Ik ben voortaan jullie drugsdealer’

TILBURG - Een agressieve drugsdealer heeft donderdagavond een aantal Tilburgse studenten lastiggevallen op de Spoorlaan. De man bedreigde het groepje met een mes en dwong hen zijn telefoonnummer in hun mobiel te zetten. “Ik ben voortaan jullie drugsdealer”, zei hij erbij.

Eén van de studenten liep na het incident naar het politiebureau om daar zijn verhaal te doen. Agenten besloten vervolgens meteen actie te ondernemen. Met toestemming van de officier van justitie deden ze zich voor als koper van drugs. Het nummer van de drugsdealer, die onder dwang in de mobieltjes van de studenten was gezet, werd gebeld en er werd een afspraak gemaakt. 

Op de afgesproken plek verscheen niet één, maar verschenen twee dealers. Hoe blij ze in eerste instantie waarschijnlijk waren met hun nieuwe klanten, zo teleurgesteld waren ze toen ze erachter kwamen dat hun kopers agenten waren. Na een controle bleek dat ze beiden een handelshoeveelheid cocaïne en pillen bij zich hadden. De verdachten, twee Tilburgers van 18 en 21 jaar, zijn aangehouden.

In de woning van de verdachten is uiteindelijk nog meer drugs gevonden. Ook daarbij ging het volgens de politie om cocaïne en pillen.

  1. Heftige nacht voor brandweer, maar na elf uur is overlast voorbij in Tilburg: zo werd de brand bestreden
    video

    Heftige nacht voor brandweer, maar na elf uur is overlast voorbij in Tilburg: zo werd de brand bestreden

    TILBURG - Hoe bestreed de brandweer de enorme brand in de vier panden aan het industrieterrein Kraaiven in Tilburg? Pas na elf uur blussen kon de Veiligheidsregio eindelijk melden dat er in de directe omgeving geen overlast meer was. Dankzij hulp van een drone kreeg de brandweer ‘fantastische beelden vanuit de lucht’, die hielpen de hotspots van de vlammenzee te ontdekken en uitbreiding te voorkomen.