Een boom is op een woning in Riel gevallen.
Volledig scherm
Een boom is op een woning in Riel gevallen. © Toby de Kort / De Kort Media

Al 1400 stormmeldingen bij Interpolis

TILBURG - Interpolis heeft het druk met Ciara. Kreeg de Tilburgse zorgverzekeraar zondag 600 stormmeldingen binnen, maandag is dat aantal al gestegen naar 1400. Een groot deel daarvan, 1300 meldingen, is van toepassing op woonhuizen.

De meeste meldingen zijn afkomstig uit Noord-Brabant, Noord-Holland en Zuid-Holland. In veel gevallen gaat het om afgewaaide dakpannen en omgevallen schuttingen. Er is opvallend minder schade aan auto’s vergeleken met woonhuizen.

Omdat Interpolis deze dag gemiddeld 300 procent meer meldingen ontvangt dan op een normale maandag, is er extra personeel ingezet om verzekerden te helpen. 

Minder meldingen dan in 2018

Interpolis verwacht nog wel eventjes zoet te zijn met Ciara. Toch is het aantal schademeldingen lang niet zo hoog als na de storm van 18 januari 2018. Toen kwamen op de eerste dag alleen al 8600 claims met woonschade binnen.

De storm van 2018 (toen nog naamloos) hield huis op een donderdag, een gewone werkdag. Dat Ciara minder schade aanrichtte, kan volgens Interpolis ook nog komen door de vroegtijdige waarschuwingen. ,,Daardoor zijn mogelijk de vermijdbare risico’s vaker weggenomen.”

Overigens houdt Interpolis er, net als het Verbond van Verzekeraars, rekening mee dat het aantal schademeldingen verder toeneemt als het maandag opnieuw stevig gaat waaien. Op dit moment zijn er extra medewerkers van Interpolis aan de slag om alle meldingen af te handelen. Wanneer verzekerden worden uitbetaald, hangt erg van de situatie af. Sommigen krijgen het geld dezelfde dag nog op de rekening gestort, bij anderen moet eerst een expert op bezoek.

Het Verbond van Verzekeraars komt pas dinsdag met een schatting van de totale schade. Bij de storm van januari 2018 werd deze geraamd op 90 miljoen euro.