Wethouders Marcelle Hendrickx (links) en Berend de Vries (rechts) bewonderen samen met architecten Francine Houben, Ingrid van der Heijden en Job Roos (vlnr.) de LocHal. Samen met het Spoorpark staat de LocHal symbool voor de ongebreidelde ambitie en optimisme dat de afgelopen twee jaar in Tilburg heerste.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouders Marcelle Hendrickx (links) en Berend de Vries (rechts) bewonderen samen met architecten Francine Houben, Ingrid van der Heijden en Job Roos (vlnr.) de LocHal. Samen met het Spoorpark staat de LocHal symbool voor de ongebreidelde ambitie en optimisme dat de afgelopen twee jaar in Tilburg heerste. © Beeld Werkt

Ambitie en grenzeloos optimisme maken plaats voor onzekerheid in Tilburg

HALVERWEGE DE RAADTILBURG - De LocHal, het Spoorpark. Ze staan symbool voor de sfeer van optimisme die kenmerkend was voor de eerste twee jaar van de huidige raadsperiode in Tilburg. Maar hoelang blijft dat optimisme nog voortduren nu de wind niet langer in de zeilen blaast?

Nog nooit stonden de schijnwerpers zo vaak op Tilburg gericht als in de afgelopen twee jaar. De LocHal won de ene na de andere (internationale) architectuurprijs en vanuit heel Nederland kwam men kijken naar het Spoorpark, het door de gemeente gefaciliteerde burgerinitiatief. Ondertussen bloeide de Piushaven op en werd er hard gewerkt om het winkelgebied in de binnenstad nieuw elan te geven. Dan was daar onlangs nog het rapport van gerenommeerde bureau BDO waaruit Tilburg als ‘financieel meest gezonde gemeente’ naar voren kwam. Het was allemaal tekenend voor het nieuwe zelfbewustzijn van de stad.

  1. Logés Efteling zijn boos om nieuw beleid: ‘Schandalig dat we twee kaartjes voor één dag moeten kopen’
    PREMIUM

    Logés Efteling zijn boos om nieuw beleid: ‘Schandalig dat we twee kaartjes voor één dag moeten kopen’

    KAATSHEUVEL - ,,Schandalig dat we een extra kaartje voor in de avond moeten kopen, dat was niet de afspraak.” Bezoekers van de Efteling die voor de coronacrisis een overnachting hebben geboekt, voelen zich gedupeerd omdat de openingstijden onverwachts zijn aangepast. Als ze in de maanden juli en augustus 's avonds naar het park willen, moeten ze opeens een extra kaartje van 25 euro kopen.