Eén van de huurders is Lonne Gosling. ,,Mijn vriend heeft in de slaapkamer van onze dochter een bureau getimmerd. Dat is fijn voor een paar uurtjes, maar als ik heel de dag videobel met leerlingen, komt er om de twee minuten een peuter in beeld.”
Volledig scherm
Eén van de huurders is Lonne Gosling. ,,Mijn vriend heeft in de slaapkamer van onze dochter een bureau getimmerd. Dat is fijn voor een paar uurtjes, maar als ik heel de dag videobel met leerlingen, komt er om de twee minuten een peuter in beeld.” © Jan van Eijndhoven

Amper gasten, Hostel Roots verhuurt kamers daarom als werkruimtes: ‘Even het huis ontvluchten’

Do 2 apr: De hotelbranche ligt helemaal op zijn gat. Bij het Tilburgse Hostel Roots verhuren ze nu een aantal kamers als kantoortjes. Handig voor de mensen die de drukke thuissituatie willen ontvluchten.

De eigenaren en partners - Marion Leijtens en Koen Molkenboer -  hebben zelf jonge kinderen. Marion: ,,En we hoorden het al om ons heen: dat mensen het fijn vinden als ze wél even echt kunnen werken. Zodat je niet de hele tijd als ouders samen thuiszit.” 

Quote

Zodat je niet de hele tijd als ouders samen thuiszit

Marion Leijtens, Hostel Roots

Het loopt nog niet storm, maar het gaat best aardig. ,,Een stel dat hier samen wil werken, een man die voor de komende weken al drie dagen een werkkamer heeft geboekt.”

Ze hebben vooralsnog vijf kamers als kantoortje ingericht, maar dat kunnen er meer worden. 

‘Peuter in beeld’

Quote

Als ik heel de dag videobel met leerlingen, komt om de twee minuten een peuter in beeld

Lonne Gosling, theaterdocente

Eén van de huurders is Lonne Gosling. De 34-jarige theaterdocente bij ROC Artiest én actrice woont met drie gezinsleden in een ‘heel feestelijk maar klein huisje.’ ,,Mijn vriend heeft in de slaapkamer van onze dochter een bureau getimmerd. Dat is fijn voor een paar uurtjes, maar als ik heel de dag videobel met leerlingen, komt om de twee minuten een peuter in beeld.”

Het bevalt heel erg, aldus Gosling. ,,Dit is top. In de lunch loop ik naar Buutvrij om iets te halen. Het voelt als een feestelijk uitje.” Desondanks is het, zegt ze, geen situatie die nog weken moet duren. 

Mini-hotel

,,Drie van de kamers zijn ideaal”, zegt Leijtens. ,,Met een eigen badkamer, mooi uitzicht op de stad en een terras waar je buiten kunt zitten.” Ze vragen dertig euro per dag. Daar krijg je dan naast de kamer onbeperkt koffie en thee bij plus een Hostel Roots-dopper. Die zijn op zichzelf als best prijzig. Ook het mini-hotel in de Spoorzone staat te huur

En nee, het is geen vetpot, allerminst. Maar zo zijn ze toch bezig tijdens de uiterst luwe dagen. De hostelgasten kun je op één hand tellen. Een forens die in Zeeland woont, maar in Tilburg werkt. En er zijn nog een paar reizigers. ,,Dat gaat om mensen die niet naar huis kunnen, maar een plek nodig hebben om te slapen. Een jongen uit Spanje bijvoorbeeld.”