Volledig scherm
Anne Zouridis-Veldhoven © MCJ Campfens

Anne Zouridis voor CDA in raad Tilburg

TILBURG - Anne Zouridis-Veldhoven wordt per 1 oktober voor het CDA lid van de Tilburgse gemeenteraad. Zij neemt de plek in die Marcel van den Hoven, de voormalige fractievoorzitter, achterlaat. 

Oud-wethouder Erik de Ridder en voormalig raadslid Joost van Puijenbroek waren op papier eerst aangewezen om de zetel in te nemen, maar beiden bedankten. De Ridder is nu voorzitter van Waterschap de Dommel. ,,Joost heeft een hele leuke baan als docent en opleidingsontwerper bij ROC Tilburg en geeft daar de voorkeur aan”, zegt fractievoorzitter Ineke Couwenberg. ,,Ik ben erg blij met Anne als opvolgster.”

Zouridis was jaren werkzaam bij de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (nu VNO-NCW) en is nu als manager werkzaam bij de gemeente Oss. Tijdens en na haar studie bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg werkte ze bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid als persoonlijk medewerker van Wim van de Donk, nu commissaris van de Koning in Brabant. Ook was ze lid van het Comité Nationale Herdenking 4 mei in Tilburg, waar ze zich bezighield met bewustwordingsactiviteiten voor jongeren. Zouridis is getrouwd en moeder van drie kinderen.

  1. Directeur Bibliotheek: ‘Draai bezuiniging op cultuur in Goirle terug’
    PREMIUM

    Directeur Biblio­theek: ‘Draai bezuini­ging op cultuur in Goirle terug’

    GOIRLE/TILBURG - Bibliotheek Midden-Brabant doet een dringend beroep op de gemeenteraad van Goirle om drie ton aan bezuinigingen op cultuur terug te schroeven. Directeur Peter Kok voelt zich gesteund door het standpunt van de landelijke Raad voor Cultuur. Die schreef deze maand dat de leeskwaliteit van scholieren achteruit holt en adviseert om die reden aan het kabinet om de Bibliotheekwet aan te scherpen en gemeenten te verplichten inwoners een eigen openbare bieb aan te bieden.