Volledig scherm
© ANP

Apache gevechtshelikopters Gilze-Rijen vliegen weer

GILZE-RIJEN - De gevechtshelikopters van de Vliegbasis Gilze-Rijen vliegen weer. De apparaten stonden sinds begin juni aan de grond nadat er bij onderhoudswerkzaamheden problemen werden ontdekt.

Bij de werkzaamheden in juni werd een afwijking aan het oppervlak van een staartrotorblad geconstateerd. Deze afwijking zou mogelijk de luchtwaardigheid van de toestellen beïnvloeden. Uit voorzorg werden alle toestellen sindsdien aan de grond gehouden.

Maandagochtend ging de eerste Apache weer de lucht in, zo meldt Defensie. De volgende twee gevechtshelikopters worden naar verwachting volgende week weer in gebruik genomen.

 1. Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open
  Video

  Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open

  OIRSCHOT - Op de A58 bij Oirschot is woensdagmiddag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd met een bus met 70 inzittenden. Het gaat om 54 Belgische kinderen van 6 tot 12 jaar, 15 begeleiders en hun chauffeur. Bij het ongeluk waren ook vier personenauto's betrokken. Een inzittende van één van de vier zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. De weg was urenlang dicht. Pas rond 21.00 uur ging de vluchtstrook open voor verkeer, nog eens anderhalf uur later de rest van de weg.
 2. Muziekpodium Paradox af en toe ook een Stand-up Comedy Café

  Muziekpodi­um Paradox af en toe ook een Stand-up Comedy Café

  TILBURG - Paradox heeft een goede naam als muziekpodium, stand-up comedian Raymon Hofkens wil de zaal nu ook gaan gebruiken als podium voor comedyshows. ,,Paradox is een intieme zaal, publiek kun je bijna aanraken, ook mensen achter in de zaal.” Hij vergelijkt de sfeer bij Paradox met die van comedycafé Toomler in Amsterdam. Vorig jaar organiseerde hij bij Paradox al een besloten comedy-avond in opdracht van een studentenvereniging