Westelijke laaglandgorilla M’bewe
Volledig scherm
PREMIUM
Westelijke laaglandgorilla M’bewe © Beekse Bergen

Beekse Bergen treurt om dood van blinde gorilla M’bewe: ‘Hij was een iconisch dier’

HILVARENBEEK - Treurig nieuws uit Safaripark Beekse Bergen: westelijke laaglandgorilla M’bewe is overleden, hij is slechts 23 jaar geworden. Zijn gezondheid ging zo hard achteruit dat besloten is om hem te laten inslapen. ,,Het is een dier waar velen van ons hun hele carrière voor hebben gezorgd, dus we hebben wel even een traantje weggepinkt.”

M’bewe is een dier met een bijzonder verhaal, laat verzorger Kris Jansen weten. ,,M’bewe is geboren in de Apenheul en daar opgegroeid met zijn broers en halfbroers. In een groepje van vier mannetjes is hij veertien jaar geleden naar Beekse Bergen gekomen. Hier zijn ze als club, zonder vrouwen erbij, volwassen geworden. Dat is heel goed gegaan, ondanks de tegennatuurlijke situatie.” In het wild leven westelijke laaglandgorilla’s in kleine groepen met één mannetje en een paar vrouwtjes. 

  1. Logés Efteling zijn boos om nieuw beleid: ‘Schandalig dat we twee kaartjes voor één dag moeten kopen’
    PREMIUM

    Logés Efteling zijn boos om nieuw beleid: ‘Schandalig dat we twee kaartjes voor één dag moeten kopen’

    KAATSHEUVEL - ,,Schandalig dat we een extra kaartje voor in de avond moeten kopen, dat was niet de afspraak.” Bezoekers van de Efteling die voor de coronacrisis een overnachting hebben geboekt, voelen zich gedupeerd omdat de openingstijden onverwachts zijn aangepast. Als ze in de maanden juli en augustus 's avonds naar het park willen, moeten ze opeens een extra kaartje van 25 euro kopen.