Plan huurwoningen De Kraan
Volledig scherm
Plan huurwoningen De Kraan © TIWOS

Berkel-Enschot krijgt er 25 huurwoningen bij

BERKEL-ENSCHOT - De Tilburgse woonstichting Tiwos gaat in Berkel-Enschot aan De Kraan vijfentwintig huurwoningen bouwen.

De woningen komen op een nog braakliggend terrein, ingeklemd tussen de Koningsoordlaan en het parkeerterrein van Sportpark Rauwbraken. Op het terrein was eerst een bouwbedrijf gevestigd. Het woonhuis aan De Kraan 37 blijft staan en valt buiten het plan; het gaat om het terrein daarachter.

Het plan bestaat uit huurwoningen en een locatie voor een vrijstaande woning. Deze woning komt tussen het fietspad en De Kraan 37. Er wordt vanaf De Kraan een eenrichtingsgweg aangelegd die begint en uitkomt op De Kraan.

Tiwos kocht de grond al in 2017 aan, weet Jeroen Band, projectontwikkelaar bij Tiwos. ,,Normaliter ontwikkelen we zelf geen projecten, maar gezien de grote vraag naar huurwoningen moet je soms je kansen pakken.’’ De eerste plannen zijn al met de Dorpsraad Berkel-Enschot en de direct omwonenden aan De Kraan besproken. ,,Dit had weliswaar geen formele status, maar het is goed om partijen in een vroeg stadium al te informeren.’’

Tekeningen

De komende periode wordt gebruikt voor het opstarten van de bestemmingsplanprocedure. Concrete tekeningen van de woningen zijn er nog niet. ,,Daar is het allemaal nog te vroeg voor. We zitten nu nog volop in de voorbereidingsfase van het plan. Er is natuurlijk een stedenbouwkundig plan, maar meer nog niet.’’ Als alles volgens planning verloopt, kan er begin 2021 gestart worden met de bouw van de woningen.

Op dit terrein tegen de Koningsoordlaan (links) aan gaat Tiwos 25 huurwoningen bouwen
Volledig scherm
Op dit terrein tegen de Koningsoordlaan (links) aan gaat Tiwos 25 huurwoningen bouwen © Rudolf Robben