Volledig scherm
Bij de achtervolging werden snelheden van boven de 200 kilometer per uur gehaald. © Thinkstock

Bestuurder zonder rijbewijs vlucht met 100 per uur over fietspad, negeert rode lichten en slingert over Ringbaan in Tilburg

TILBURG - Na een levensgevaarlijke achtervolging door Tilburg en Goirle is woensdag een man zonder geldig rijbewijs aangehouden. Hij had nog zeven boetes openstaan. Om aan de politie te ontkomen reed de man meermaals door rood en op zeer hoge snelheid over het fietspad. Ook gebruikte hij verschillende rijstroken op de Ringbaan-West, om langs vele auto's te scheuren.

Hij werd uiteindelijk aangehouden in een Tilburgse woonwijk, nadat hij te voet verder was gevlucht. Dat meldt de politie. Agenten zagen de bestuurder rond 15.30 uur rijden op de Baroniebaan in Tilburg. Het viel op dat zijn auto aan de voorzijde beschadigd was. Na controle van het kenteken bleek de eigenaar nog zeven boetes te moeten betalen.

Hij kreeg een stopteken. ,,Van stoppen was bij de bestuurder echter geen sprake, met hoge snelheid ging hij er vandoor. Hij reed onder andere met hoge snelheid over een fietspad om aan de politie te ontkomen”, aldus de politie.

‘Levensgevaarlijke capriolen’

Tijdens de achtervolging negeerde de bestuurder enkele rode verkeerslichten en gebruikte hij verschillende rijstroken om langs de vele auto’s op de Ringbaan-West te komen. ,,Met een snelheid van ongeveer honderd kilometer per uur reed de man vervolgens via een fietspad richting Goirle.”

,,Gelukkig waren er op dat moment geen andere personen op het fietspad aanwezig. Door de hoge snelheid en levensgevaarlijke capriolen werd de afstand tussen de roekeloze bestuurder en de agenten groter.” De politie trof de bewuste auto aan in de Bernard Leenestraat. De motor liep nog en de sleutels zaten in het contact. De bestuurder was te voet verder gevlucht.

Rijbewijs ongeldig verklaard

,,Dankzij behulpzame wegwerkers werden de collega’s in de juiste richting gestuurd en konden zij de bestuurder in de woonwijk aangehouden”, zegt de politie. Naast de diverse boetes die de bestuurder open had staan bleek dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. ,,Ook voor al deze verkeersovertredingen krijgt hij een fors proces verbaal.”

  1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava dinsdagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”