Bezoekers bevrijd uit vastgelopen zweefmolen op Tilburgse kermis

VIDEO + UPDATETILBURG - De reuze zweefmolen Around the world XXL op de Tilburgse kermis is zaterdagmiddag vastgelopen. Bezoekers zaten iets boven de helft van de mast vast. Inmiddels is het gelukt de bezoekers te laten zakken. 

De zweefmolen staat dit jaar tussen de Piusstraat en het Piusplein. De bezoekers in de attractie konden geen kant op. Ze zaten zeker een half uur vast. 

,,Ik verveelde me”, zegt Louise Drijver (10) zodra ze weer op de grond staat. ,,We gingen maar attracties spotten om de tijd te doden.” Haar nichtje vond het wel iets enger: ,,Ik heb van de week zo'n filmpje gezien van een attractie in Indonesië waar iets mis mee ging.” Net als de andere bezoekers kregen de meisjes het entreegeld terug. 

Niet iedereen kwam er zo nuchter uit, een tweetal bezoekers verliet huilend de zweefmolen. ,,Geen tranen maar ik ben wel erg geschrokken”, zegt Linda van Assouw. ,,Dit was de laatste hoge attractie van mijn kermis.”

Op zich hadden de bezoekers nog geluk, vijf minuten nadat ze op de grond stonden, begon het hard te hagelen en regenen. 

Volgens een medewerker van de kermis ging het om een storing. Later bleek dat een windmeter in de attractie afging, het gaat om een veiligheidsmaatregel. Daardoor viel de zweefmolen automatisch stil. Naar verwachting gaat de zweefmolen zondag weer gewoon open. 

Volledig scherm
Opgeluchte gezichten van bezoekers die vastzaten in de zweefmolen. © Jan van Eijndhoven
Volledig scherm
Niet veel later begon het heel hard te regenen © Jan van Eijndhoven
Volledig scherm
Zweefmolen Tilburgse kermis loopt vast. © BD
Volledig scherm
Zweefmolen Tilburgse kermis loopt vast. © BD
Volledig scherm
Zweefmolen Tilburgse kermis loopt vast. © BD