Volledig scherm
De bobbaan in de Efteling. © Efteling

Bobslee van Efteling op Marktplaats: mensen bieden duizenden euro's

KAATSHEUVEL - De Efteling heeft een karretje van de Bobslee te koop staan op Marktplaats. Liefhebbers kunnen bieden op de beroemde attractie. Binnen enkele uren werd er enkele duizenden euro's geboden. Tevens verkoopt de Efteling twee andere bijzondere voorwerpen die ooit onderdeel waren van de attractie. De opbrengst gaat naar Villa Pardoes.

In september sluit de Bobbaan voorgoed. De inmiddels iconische attractie maakt plaats voor de nieuwe achtbaan Max en Morritz. Deze baan gaat in 2020 open.

,,Met de verkoop nemen we op symbolische wijze afscheid van de attractie”, zegt woordvoerster van de Efteling, Nina Hawinkels. ,,Het is een bijzondere attractie voor ons, maar ook voor onze gasten. Heel veel mensen hebben hier mooie herinneringen gemaakt. Die herinneringen willen we graag in stand houden. Zo'n bobslee is echt uniek. Het is een Efteling-icoon.”

Slechts een karretje wordt verkocht. ,,De andere exemplaren gaan gewoon weg. Net zoals dat met andere voorwerpen van attracties gebeurt die niet meer bruikbaar zijn.” 

Naast de Bobslee gaan ook twee Tirolerhoedjes die 34 jaar geleden onderdeel waren van de bedrijfskleding in de verkoop. Ook het pluchen elandhoofd dat ooit als decorstuk van de Winterefteling bij de Bobbaan hing en inmiddels al jaren bij de algemeen directeur van het park, Fons Jurgens, in het kantoor hangt, wordt verkocht.

Hoeveel de objecten gaan opbrengen, durft de woordvoerster niet te zeggen. ,,Elke euro voor Villa Pardoes is meegenomen.”

Het karretje heeft lichte gebruikerssporen, is van het model cabrio en geschikt voor zes personen. De bobslee wordt exclusief Duitse schlagermuziek verkocht, maar de koper krijgt wel het unieke Eftelingevoel erbij cadeau.

Volledig scherm
Elandhoofd van Bobbaan in de Efteling te koop op Marktplaats. © Efteling
Volledig scherm
Efteling verkoopt Tirolerhoedjes die ooit onderdeel waren van de werkkleding bij de Bobbaan. © Efteling