Volledig scherm
PREMIUM
Dag van de schone lucht: Boom planten bij Peerke Donders door Zeus Hoenderop, verkleed als heilige Dionisius. © Jeroen Verhelst/Jan van Eijndhoven

Boomplantdag met Zeus en de heilige Dionysius in Tilburg

VIDEOTILBURG - Zeus Hoenderop bedacht het: de Dag van de Zuivere Lucht. Het is zijn bijdrage aan een schoner milieu. 112 studenten van ROC Tilburg kregen een boom. Verkleed als de heilige Dionysius plantte de kunstenaar zelf een kastanje bij het Peerke Donders Park.

Beau Maas (17) hoeft geen seconde na te denken. Hij pakt een boompje aan en is vastberaden de meidoorn een plaatsje te geven in de tuin van zijn ouders. ,,Zoveel bomen worden gekapt. Voor het milieu is het belangrijk om nieuwe te planten.” Dat is koren op de molen van Zeus Hoenderop, de Tilburgse kunstenaar is de bedenker van de Dag van de Zuivere Lucht.

  1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”