Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Getty Images

Bossche ‘gotenschoonmaker' licht hoogbejaarde op in Tilburg en krijgt 10 maanden cel

BREDA - In niet mis te verstane woorden heeft de rechtbank in Breda vrijdag korte metten gemaakt met een Bosschenaar die twee mannen van 98 en 82 jaar oud heeft opgelicht. 'Uiterst laf' en 'schaamteloos', noemde de rechtbank de man die deed alsof hij dakgotenschoonmaker was, maar in feite niets meer was dan een ordinaire dief. 

De rechtbank legde de man een celstraf op van 10 maanden. Ook moet hij het gestolen geld terugbetalen.

De goten van een woning van een 98-jarige man uit Tilburg zouden voor 20 euro worden gereinigd, zoals vooraf was afgesproken. Maar de schoonmaakkosten vielen duurder uit: 900 euro moest ter plekke worden voldaan. Nadat de hoogbejaarde het extra geld uit de kluis had gehaald, miste hij 1.100 euro en de pinpas. Met de pinpas werd later geld gepind en merkkleding van gekocht.

Begin december vorig jaar ging de Bosschenaar bij een vrouw van 82 in Best op precies dezelfde manier te werk. Ook daar zou hij eerst alleen de goten reinigen. Daarna constateerde hij voor liefst 6.500 euro aan problemen. Nadat de vrouw dat cash had afgerekend, ging de man er echter met haar kluissleutel vandoor en de inhoud van haar kluis. In totaal ook zo'n 10.000 euro.