Impressie van de woontoren aan het Pieter Vreedeplein, gezien vanuit de bestaande woontoren. De twee torens komen op slechts 20 meter van elkaar te staan. Bewoners van de huidige toren vrezen daarom voor hun privacy, maar ook voor extra wind en afname van bezonning.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van de woontoren aan het Pieter Vreedeplein, gezien vanuit de bestaande woontoren. De twee torens komen op slechts 20 meter van elkaar te staan. Bewoners van de huidige toren vrezen daarom voor hun privacy, maar ook voor extra wind en afname van bezonning. © Winkelrondje CV

Bouw van woontoren Pieter Vreedeplein stap dichterbij

TILBURG - De bouw van de nieuwe woontoren aan het Pieter Vreedeplein is weer een stap dichterbij gekomen. Een grote meerderheid van de Tilburgse fracties stemde maandag in met een wijziging van het bestemmingsplan Binnenstad, wat de komst van het 65 meter hoge gebouw mogelijk maakt.

De uitgedunde gemeenteraad van Tilburg. In verband met de maatregelen tegen coronabesmettingen waren slechts 15 van de 45 raadsleden aanwezig.
Volledig scherm
De uitgedunde gemeenteraad van Tilburg. In verband met de maatregelen tegen coronabesmettingen waren slechts 15 van de 45 raadsleden aanwezig. © Pix4Profs/Jan Stadss

Het was voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis in Nederland dat de Tilburgse gemeenteraad fysiek samenkwam. Dat gebeurde wel in afgeslankte vorm. De fracties hadden alleen de dossierhouders van de onderwerpen op de agenda afgevaardigd. Zo waren er slechts 15 van de 45 raadsleden aanwezig, met hun zetels netjes 1,5 meter uit elkaar.

Insprekers waren niet welkom. Zij hadden vooraf hun bijdrage schriftelijk moeten aanleveren. Volgens LST had de raadsvergadering, en het besluit over de woontoren in het bijzonder, daarom uitgesteld moeten worden. ,,Wij zijn het er niet mee eens dat mensen niet gehoord kunnen worden over zo’n belangrijk onderwerp”, zei LST-raadslid Peter van den Hoven. Hij wees op de vele bezwaren van omwonenden.