Leraar Danny geeft digitaal les aan zijn klas van De Bolster in Gilze via het programma Zoom. Via Zoom en Google Class kunnen de docenten met de leerlingen een dagprogramma draaien.
Volledig scherm
PREMIUM
Leraar Danny geeft digitaal les aan zijn klas van De Bolster in Gilze via het programma Zoom. Via Zoom en Google Class kunnen de docenten met de leerlingen een dagprogramma draaien. © Jeroen Sterk

Boze schooldirecteur is klaar met wethouder Gilze en Rijen, ook politieke fracties boos: ‘Onbestaanbaar!’

RIJEN - Directeur/bestuurder Niels Brans van Stichting Nuwelijn weigert nog te praten met onderwijswethouder Aletta van der Veen van Gilze en Rijen en haar hoogste ambtenaar. De schoolbestuurder vindt het optreden van de wethouder in de coronacrisis de druppel. De PvdA-fractie heeft vragen gesteld. Ook D66 en GGR zijn verontrust. 

In een pittige brief aan de gemeenteraad schrijft Niels Brans dat álle onderwijsorganisaties in de gemeente zich ‘enorm storen aan het (niet) optreden en gebrek aan belangstelling van de wethouder’.  ,,Pas na anderhalve week heeft zij een mailtje gestuurd, nadat ik daar een opmerking over had gemaakt in een brief aan de ouders”, zegt hij in een toelichting. 

  1. Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtakker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemdheid
    PREMIUM

    Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtak­ker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemd­heid

    BIEST-HOUTAKKER/TILBURG - Besmet raken met het coronavirus aan de ­andere kant van de oceaan, op een smalle, harde brancard in een privévliegtuig terugkeren naar huis en in Chili uitgroeien tot een nationale bekendheid. Het overkwam de 81-jarige Edwin Janssens uit Biest-Houtakker, maar heel veel weet hij er zelf niet meer van. Twintig dagen lag hij in coma. ,,Het voelde alsof ik een halfuur lag te pitten.”