Volledig scherm
PREMIUM
Politierechercheurs en brandweermensen overleggen bij het drugslaboratorium in het Belgische Eksel, waar vorige week drie jonge Brabanders dood werden gevonden. © BELGA

Brabantse drugscriminelen vertonen hun kunsten overál

Plaats DelictTILBURG - In België vielen vorige week de allereerste dodelijke slachtoffers in een drugslaboratorium te betreuren. Het ging om drie Brabantse twintigers, twee uit Eindhoven, eentje uit Valkenswaard.

In de rechtbank in Zwolle eiste het Openbaar Ministerie maandag drie jaar cel tegen een 45-jarige Tilburger. De man was volgens justitie actief betrokken bij een Overijssels drugslab waar iedere maand voor 840.000 euro aan amfetamine zou worden gemaakt. Later dit jaar staat in dezelfde zaak ook nog een andere Tilburger, eveneens een bekende uit het omvangrijke lokale drugscircuit, terecht in de Zwolse rechtbank.

  1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”