Helmut van Pelt (Staatsbosbeheer), burgemeester Lieke Schuitmaker en Niek Gillis (voorzitter van St. MTB Routenetwerk de Baronie) onthullen het eerste infobord voor mountainbikers in het buitengebied van Alphen.
Volledig scherm
Helmut van Pelt (Staatsbosbeheer), burgemeester Lieke Schuitmaker en Niek Gillis (voorzitter van St. MTB Routenetwerk de Baronie) onthullen het eerste infobord voor mountainbikers in het buitengebied van Alphen. © Erwin Goossens

Burgemeester Alphen-Chaam beklinkt samenwerking tusen Staatsbosbeheer en mountainbikers

ALPHEN - Staatsbosbeheer en MTB de Baronie hebben in het voordeel van mountainbikers de handen ineengeslagen. Dat leidde zaterdag tot onthulling van het eerste infobord van de MTB-route in de Alphense Bergen.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?