Tijdens ‘Reclaim these Streets’ demonstreerden in april in Tilburg ruim tweehonderd mensen tegen seksueel geweld en straatintimidatie tegen vrouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens ‘Reclaim these Streets’ demonstreerden in april in Tilburg ruim tweehonderd mensen tegen seksueel geweld en straatintimidatie tegen vrouwen. © Zamire Willems

Burgemeester Tilburg: ‘Schepje erop voor nieuwe wet aanpak straatintimidatie’

TILBURG - Opmerkingen als psst, hé schatje en nafluiten zijn ‘intimiderend, ongewenst en opdringerig’. Wil je straatintimidatie echt kunnen aanpakken en afstraffen, dan moet dit ook letterlijk zo in de wet staan. Dat adviseert burgemeester Theo Weterings aan minister van justitie Grapperhaus.

 1. Uitstel voor nieuwe watervelden MHC kan niet meer, ‘anders houdt een club met duizend leden op te bestaan’
  PREMIUM

  Uitstel voor nieuwe watervel­den MHC kan niet meer, ‘anders houdt een club met duizend leden op te bestaan’

  GOIRLE - De twee semi-watervelden van de hockeyers van MHC Goirle moeten vervangen worden. Het college van B en W vraagt de gemeenteraad om ruim 1,5 miljoen euro vrij te maken om twee nieuwe watervelden en een zandveld aan te leggen. ,,Als dit nu niet gebeurt, dan betekent dat het einde van de hockey in Goirle. En dat is echt geen spierballentaal”, zegt voorzitter Dennis Schoormans van MHC.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”