Bij het huis aan de Bieslookweg heeft de politie en de brandweer de hele ochtend onderzoek gedaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij het huis aan de Bieslookweg heeft de politie en de brandweer de hele ochtend onderzoek gedaan. © Kim Spanjers

Buurtgenoten waarschuwden bewoners voor brand in Tilburg, familie wist niet van drama op bovenverdieping

UpdateTILBURG - Medewerkers van de forensische opsporingsdienst en de brandweer lopen dinsdagochtend in en uit bij de woning waar maandagavond een 8-jarige jongen om het leven is gekomen. Een korte, maar hevige brand werd hem fataal en de moeder bijna. Zij is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Aan de buitenkant is helemaal niets te zien aan de woning aan de Bieslookweg in Tilburg. 

Voor het raam van de woning liggen zwarte, zilveren en gouden ballonnen met de tekst Happy Birthday. Het is niet duidelijk voor wie ze daar lagen. Maandagavond zat het grootste deel van de familie beneden op de bank. Het gaat om een Eritrees gezin dat bestaat uit een alleenstaande moeder met vier kinderen. Een van de dochters heeft zelf een jong kind en ook haar vriend was in huis. 

  1. Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtakker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemdheid
    PREMIUM

    Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtak­ker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemd­heid

    BIEST-HOUTAKKER/TILBURG - Besmet raken met het coronavirus aan de ­andere kant van de oceaan, op een smalle, harde brancard in een privévliegtuig terugkeren naar huis en in Chili uitgroeien tot een nationale bekendheid. Het overkwam de 81-jarige Edwin Janssens uit Biest-Houtakker, maar heel veel weet hij er zelf niet meer van. Twintig dagen lag hij in coma. ,,Het voelde alsof ik een halfuur lag te pitten.”