Volledig scherm
Café Cino aan de Nijverstraat in Tilburg. © BD

Café Cino in Tilburg per direct op slot

TILBURG - Burgemeester Theo Weterings heeft per direct de vergunningen van café Cino in de Nijverstraat ingetrokken. Reden: de exploitant weigert mee te werken aan een Bibobtoets. Daarmee wordt onderzocht of hij zich bezighoudt met criminele zaken.

Meerdere keren zijn er in het café illegale kansspeelautomaten aangetroffen, zegt een woordvoerster van de gemeente. ,,Daarom willen we een Bibobtoets doen. Maar de vergunninghouder weigert daarvoor gegevens aan te leveren. Dan overtreedt hij de wet.”

Het geeft de burgemeester de mogelijkheid om de vergunningen voor onbepaalde tijd in te trekken. Het café is gesloten. En dat blijft zo, aldus de woordvoerster, totdat de exploitant bereid is mee te werken of een andere exploitant zich meldt voor een nieuwe vergunningaanvraag.

Al langer geluidsoverlast

Buurtbewoners klagen al jaren over geluidsoverlast door de bezoekers van café Cino. Voor de gemeente was dat vorig jaar reden om de horecazaak onder verscherpt toezicht te stellen, evenals het aanpalende studentenhuis en een woning in de Nijverstraat (Besterd) die eveneens voor overlast zorgden.