Caroline Boot in het depot van het museum.
Volledig scherm
PREMIUM
Caroline Boot in het depot van het museum. © Josefina Eikenaar

Caroline Boot uit Mierlo gaf kunst en vormgeving aan het TextielMuseum in Tilburg

MIERLO - Na ruim 37 jaar stopt Caroline Boot, woonachtig in Mierlo, als conservator bij het TextielMuseum in Tilburg. Ze gaat met pensioen. Boot weet alles van het museum in Tilburg en zijn geschiedenis. ,,De collectie was mijn ding."

Textielkunst, dat was vrijwel uitsluitend iets voor vrouwen. Textielkunstenaars werden niet of nauwelijks serieus genomen. Musea toonden hun werk niet, ze waren aangewezen op textielgaleries. Caroline Boot (1955), de met pensioen gaande conservator van het TextielMuseum in Tilburg, verzette zich er altijd tegen. ,,Onzin vond ik dat. Hokjesgeest. Het is kunst met textiel gemaakt. Klaar! Je zegt toch ook niet olieverfkunst?" Maar de strijd is nu wel gestreden, stelt ze vast. ,,De jongere generatie is daar helemaal niet mee bezig. Je ziet dat de aandacht voor het maakproces en de hand van de maker terug is.''

  1. Geen cel maar taakstraf voor dodelijk ongeluk met jongen (14) uit Tilburg, bestuurder reed door rood licht
    PREMIUM

    Geen cel maar taakstraf voor dodelijk ongeluk met jongen (14) uit Tilburg, bestuurder reed door rood licht

    TILBURG - Een 24-jarige Tilburger hoeft van de rechtbank in Breda niet de gevangenis in nadat hij een op 25 juli 2018 een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de Ringbaan-Zuid op de kruising bij het Willem II Stadion in Tilburg. Het doodrijden van de 14-jarige knul was wel zijn schuld, maar de rechtbank volstond met de maximale taakstraf van 240 uur en een rijverbod van een jaar.