Volledig scherm
De Bredase projectontwikkelaar DBMC heeft al een principekoop gesloten met Jac Bosmans over zijn panden op bedrijventerrein Kerkhoven in Oisterwijk, hoek Sprendlingenstraat en Nijverheidsweg. © Google Streetview

CDA legt knip: ‘Het lukt Oisterwijk niet om te bouwen voor jongeren’

OISTERWIJK - ,,Het lijkt erop dat we aan het einde van deze raadsperiode in november vrijwel niets aan woningbouw voor onze jongeren hebben kunnen betekenen.”

Die constatering van CDA’er Guus Mulders brengt zijn tweekoppige fractie ertoe om donderdag in de gemeenteraad van Oisterwijk met een motie te komen. 

Knip het plan om huizen te bouwen op het verpauperde bedrijventerrein Kerkhoven in tweeën, luidt het voorstel. Het deel dat grenst aan zowel Nijverheidsweg als Sprendlingenstraat zou dan snel aan bod kunnen komen. Volgens het CDA zitten daar ondernemers die mee willen werken.

Raad zei nee tegen uitwijk

Verderop lijken bedrijven uitgekocht te moeten worden. Dat kan lang duren, nu de raad nee heeft gezegd tegen een nieuw bedrijventerrein als uitwijkmogelijkheid. 

Wethouder Peter Smit had die voorzien langs de Bedrijfsweg en Spreeuwenburgerweg. Bewoners van het oude buurtschap Kerkhoven kwamen daartegen in opstand en vonden gehoor bij de raad.

Nood aan sociale koopwoningen

Er moet nu eerst een 'gebiedsvisie’ komen, maar het CDA vreest dat het hele plan daarmee op de lange baan belandt. Vooral aan sociale koopwoningen bestaat onder starters volgens het CDA grote behoefte.