Het wielerparcours van WTC Pijnenburg.
Volledig scherm
Het wielerparcours van WTC Pijnenburg. © Hein Eikenaar/BD

Clubs eisen duidelijkheid over Tilburgse wielerbaan

TILBURG - TWC Pijnenburg en IJsclub Tilburg willen dat de politiek snel duidelijkheid verschaft over de toekomst van hun wielerbaan. Die is hard aan vernieuwing toe. Daarvoor hebben ze vorig jaar juni een plan ingediend bij de gemeente waarop nog geen reactie is gekomen.

Het wielerparcours van WTC Pijnenburg.
Volledig scherm
Het wielerparcours van WTC Pijnenburg. © Hein Eikenaar/BD

Nog dit jaar willen de verenigingen weten of ze kunnen rekenen op de gemeentelijke bijdrage aan hun plannen. Voor het opnieuw asfalteren van de baan in de Reeshof is afgelopen jaren een budget van zo'n 125.000 euro gereserveerd. ,,We zijn nu zestien maanden verder en er is nog steeds geen duidelijkheid", schrijven Mark Olieslagers (voorzitter TWC Pijnenburg) en Gerrit Jan Hop (voorzitter IJsclub Tilburg) in een petitie aan de Tilburgse gemeenteraad. ,,Voor vrijwilligersorganisaties is dat erg frustrerend.”

Ze overhandigen de petitie maandagavond 21 oktober bij aanvang van de gemeenteraadsvergadering aan de raadsleden en sportwethouder Dols. Die bespreken de nota sport en bewegen. 

Klimheuvel

Het opnieuw asfalteren van de baan is een onderdeel van het plan. Op het wensenlijstje van de clubs staan verder een klimheuvel, kasseienstrook, voetgangersbrug en een inline-skatepiste.