Volledig scherm
Het gemeentehuis van Hilvarenbeek. © BD

College Hilvarenbeek komt alsnog met beloofde ‘knoppen om aan te draaien’

HILVARENBEEK - Het college van Hilvarenbeek stuurt uiterlijk 1 oktober alsnog de eerder toegezegde ‘knoppen om aan te draaien’ naar de gemeenteraad. Dit keuzedocument geeft de raadsleden de mogelijkheid om mee te denken over een sluitende begroting voor 2020 en een meerjarenperspectief 2021-2023. 

Met de nieuwe toezegging geeft het college gehoor aan het raadsbrede initiatiefvoorstel van begin deze week. Eerder had waarnemend burgemeester Harrie Nuijten de vijf fracties laten weten dat het college dit jaar alleen met een begroting voor 2020 zou komen, maar dat het opstellen van een meerjarenperspectief doorgeschoven zou worden totdat er een nieuwe burgemeester is benoemd. Dit viel verkeerd bij de vijf fracties, die het college voor de zomer hadden opgedragen om met een keuzedocument te komen met dekkingsmogelijkheden voor de nieuwe begroting.

Volgens de gemeenteraad kan een begroting niet los worden gezien van het meerjarenperspectief. HOI Werkt, CDA, Gemeenschapslijst, LEV en initiatiefnemer VVD stelden daarom gezamenlijk een initiatiefvoorstel op waarmee het college werd opgedragen om alsnog uiterlijk 1 oktober met de eerder beloofde ‘knoppen’ te komen. Daaraan geeft het college nu gehoor. 

Overigens zal het nog een hele kluif worden om de begroting en het meerjarenperspectief sluitend te krijgen. Over dit jaar boekt de gemeente nog een bescheiden positief resultaat van 73.000 euro, maar in 2020 krijgt Hilvarenbeek te maken met een tekort van 129.000 euro dat oploopt tot ruim zes ton in 2022 en 460.000 euro in 2023.

  1. Opluchting bij podiumschuwe Arjen na vier  uitverkochte concerten, duizenden fans zielsgelukkig

    Opluchting bij podiumschu­we Arjen na vier uitverkoch­te concerten, duizenden fans zielsgeluk­kig

    Arjen Lucassen, het meesterbrein achter het wereldberoemde rockoperaproject Ayreon, kijkt met een positief gevoel terug op de vier zeer exclusieve concerten die hij afgelopen weekend in het Tilburgse poppodium 013 heeft gegeven. De Brabantse kluizenaar lokte 12.000 bezoekers uit ruim zestig landen naar Nederland, een unieke prestatie voor een Nederlandse muzikant. ,,Zelfs deze perfectionist is heel tevreden!”