Volledig scherm
PREMIUM
De transformatie van de Tilburgse binnenstad gaat nog jaren door, de herinrichting van het gebied rond het stadhuis en omgeving wordt op hoogwaardig niveau afgerond. © Stephan Jongerius

Compromis in raad: Tilburg tornt niet aan ambitie stadshart

Tilburg tornt niet aan de ambitie voor het openbaar gebied van het stadshart. Eensgezinde gemeenteraad vindt creatieve oplossing voor kostenoverschrijding 2,8 miljoen.    

Maak de inrichting van de Tilburgse binnenstad af als beloofd, ook als dat 2,8 miljoen duurder uitpakt.,,Elk ander scenario is een verkeerd signaal naar investeerders nu en in de toekomst", hield binnenstadsregisseur Samantha van Rooij maandagmiddag de gemeenteraad voor. Uitstellen tot de volgende fase van het stadsforum (Koningsplein-Willemsplein) realiteit wordt? Dat kan nog wel zeven jaar duren, vreest zij. ,,En van uitstel komt afstel.”

  1. Zorgaanbieder Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedeclareerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorderen
    PREMIUM

    Zorgaanbie­der Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedecla­reerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorde­ren

    TILBURG - Zorgaanbieder Blue-Care, een stichting voor begeleid wonen in Tilburg en Goirle, heeft jarenlang veel minder zorg aan cliënten geleverd dan er werd gedeclareerd. Cliënten kregen ook niet de begeleiding die zij volgens hun indicatie nodig hadden. Daarnaast was de administratie niet op orde. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeenten Tilburg en Goirle en de GGD.