Volledig scherm
PREMIUM
Harm Rietveld toont een van zijn creaties. © Pix4Profs/Jan Stads

Creatie van Dongense houtkunstenaar: een mini-urn met een schatkamertje

DONGEN - Een mini-urn van hout. Om as van een overleden dierbare in te bewaren, of een ander aandenken aan hem of haar. De Dongense beeldhouwer Harm Rietveld bracht deze zomer de Littlewood op de markt. Vanaf zaterdag pronkt hij ermee op de Dutch Design Week in Eindhoven.

Memories to keep, zo heeft Rietveld (42) zijn bedrijfje genoemd dat de uitvaartmarkt met mini-urnen wil veroveren. Een houten kleinood als tastbare herinnering aan een overledene, om zowel letterlijk als figuurlijk vast te houden. “Mijn mini-urn koppelt de herinnering aan een gevoel dat je op deze manier veel langer kunt vasthouden. Het gevoel kun je versterken door in de urn een beetje as, een plukje haar, een briefje, kettinkje of iets anders te bewaren.” 

  1. Een verkeersruzie op de Lage Witsiebaan met alleen maar slachtoffers
    PREMIUM

    Een verkeersru­zie op de Lage Witsiebaan met alleen maar slachtof­fers

    BREDA/TILBURG - Heeft het zin om mensen aan te spreken op hun rijgedrag? De partijen die vanwege een verkeersruzie op de Lage Witsiebaan in Tilburg voor de politierechter verschijnen, weten inmiddels beter. Daar is de scheidslijn tussen slachtoffers en daders niet te trekken. Een van de verdachten is nog zo overstuur dat ze het niet op kon brengen om te komen. Het slachtoffer laat zich bijstaan door Slachtofferhulp.