Een sfeerbeeld van de carnavalsoptocht van 2019.
Volledig scherm
Een sfeerbeeld van de carnavalsoptocht van 2019. © Beeld Werkt

D'n Opstoet in Tilburg gaat vooralsnog door, definitief besluit valt uiterlijk zaterdagavond

TILBURG - Ondanks de voorspelde harde wind, gaat de carnavalsoptocht in Tilburg zondag vooralsnog gewoon door. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente vrijdag laten weten naar aanleiding van het bericht dat de optocht in Eindhoven is afgelast. Een definitief besluit is er echter nog niet.

Volgens de gemeentewoordvoerster hebben de gemeente Tilburg en de carnavalsstichting Tilburg steeds nauw overleg en worden de weersverwachtingen goed in de gaten gehouden. Volgens de huidige voorspellingen gaat het zondag flink regen en worden er stevige windstoten verwacht met windkracht zes.

Verschillende scenario's

Dat is voor de gemeente, die verantwoordelijk is voor de veiligheid, vooralsnog geen reden om de optocht in Kruikenstad af te blazen, zoals dus in Lampegat wel is gebeurd. Wel wordt er rekening gehouden met verschillende scenario's. ,,Bijvoorbeeld dat de optocht wel doorgaat, maar zonder de uitschuifbare delen van de grote carnavalswagens”, aldus een woordvoerster. 

Een definitief besluit over het doorgaan van d'n Opstoet wordt volgens de woordvoerster naar verwachting zaterdag aan het einde van de middag of in de vroege avond genomen.

  1. Tilburg akelig leeg in coronatijd

    Tilburg akelig leeg in coronatijd

    TILBURG -Het contrast met de buitenwereld kan haast niet groter zijn dan bij de AH op het Korvelplein. Niet dat het er per se drukker is dan op een andere zaterdag- of zondagmiddag, maar in het tamelijk tamme landschap van het straatleven, doet het gekrioel van boodschappenwagentjes ineens aan als een overvolle winkelstraat in, pakweg, Tokio. Dit wordt mede veroorzaakt door de nieuwe maatregelen. Wat tot voor kort zowel in- als uitgang mocht zijn, is nu opgesplitst: ingang aan de zijkant, uitgang aan de voorkant.